Onpas aika taas rientänyt eteenpäin kovaa vauhtia.

Kevät tekee tuloaan ja mä teen kuolemaa... tää on taas tätä joka keväistä helvettiä kun masennus iskee päälle. Mikään ei huvita eikä mitään saa tehtyä. Voi kun tulisi jo äitienpäivä, silloin yleensä on jo olo helpottunut. Mutta sillon monesti mania iskee päälle. Toisaalta se on hyvää aikaa, on vauhti päällä. Ajatus rientää ja tulee paljon asioita tehtyä. Harmikseni vain tiedostan sen niin yritän itseäni hillitä. No tää on tätä mun elämää mihinkä on ollut vaan pakko tottua. Toisaalta päivääkään en vaihtaisi pois, vaikka tämä kaksisuuntaisuus osaa olla aivan kamalaa. Tämä nyt tästä olotilasta.

Arvatenkin juuri mitään en ole tehnyt. Viikolla oli ukon töissä kevättapahtuma. Floristimestari Pirjo Koppi oli siellä sitomassa ihan kivoja kukkajuttuja. Saivat taas kukkakauppiaat uusia ideoita kevään töihinsä. Munat varsinkin oli kova juttu. Pirjo teki sellasii märkäsieni muniin kivoja pieni asetelmia, joille ei, toivottavasti ainakaan, tule kovin kovaa hintaa kuluttajalle myytäessä. Ovat helppoja ja nopeita tehdä, joten työlle ei tarvitse kovin paljoa hintaa laskea. Laitanpa tänne kuvan munatyöstä, niin näette millasia munia tarkoitan.

Puhuttiinpa taas kerran tässä tapahtumassa siitä, etteivät kuluttaja yleisesti (ei tietenkään ihan kaikki) arvosta floristin työtä. Siitä ei olla valmiita maksamaan vaikka tekijällä saattaa mennä jopa useampi tunti työn tekemiseen. Toista on esim. puuseppien työ. Puusepille ollaan valmiita maksamaan työstä tuntitaksaa. Mutta meille ei. Mikäköhän siinäkin on? Monilla tietty on käsitys kukkakauppatyösta se, että ollaan vaan ruusunlehdillä kauniissa ympäristössä. Kyllä se on aivan muuta. Siellä ollaan sitojan lisäksi myyjiä, kastelijoita, siivoojia, tiskaajia, roskakuskeja, terapeutteja (asiakkaat juttelevat tuntitolkilla omista ongelmistaan), atk asiantuntijoita.... lista olis ihan älyttömän pitkä. Välillä oikein ottaa päähän nämä asiat vaikken missään liikkeessä vakkarina olekkaan. Toisin sanoen tämän ammatin pitää olla ja on elämän tapa jossa koko perhe on mukana.

Kuulostaapas oikeen saarnalta. Tulipa vaan mielipiteitä sanottua!

 

Tekijänä Floristimestari Pirjo Koppi

Tekijänä Floristimestari Pirjo Koppi

Tekijänä Floristimestari Pirjo Koppi

 

Laitanpa tähän viel kuvan mun omasta asetelmasta. Tässä olen käyttänyt asettelupohjana kiviä ja kaarnaa. Itse tykkäsin tästä vaikka tehdessä kiroilinkin Hymy Eikä valokuvassakaan niin hyvältä näytä. Toisaalta taas mun kuvassa ei ole minkäänlaisia asioita millä saisi asetelman paremmin esille. Tarkotan pöytää, liinaa, valoa jne